Menü
hu
Időpont igénylés Szobafoglalás 0
HU | DE

Fogászat

Koronák és hidak

Modern világunkban az ép és egészséges fogsor természetes igény. Már egyetlen hiányzó fog is megbontja a fogsor egységét, és számos kellemetlen tünetet, pl. a szomszédos fog dőlését, a szemközti fog kiemelkedését vagy állkapocs-ízületi problémákat is okozhat. Fogpótlásokkal ezek egyszerűen megakadályozhatók. Hiányzó fog esetén híddal pótolható a legegyszerűbben a hézag, a törékeny, gyökérkezelt fog pedig koronával erősíthető meg.


A fogpótlással

  • megjelenése esztétikusabb lesz,
  • fájdalommentesen őrizheti meg fogsora egységét,
  • számos fájdalmas és kellemetlen következményt előzhet meg,
  • rágóereje ismét tökéletes lesz,
  • újra bátran mosolyoghat.

Kinek ajánljuk?

A fogpótlást Önnek ajánljuk, ha szeretné megőrizni a gyökérkezelés miatt szárazzá és törékennyé vált foga épségét, vagy hiányzó fogát szeretné pótoltatni. A korai kezeléssel helyreállítható a fogsor egysége, és számos kellemetlen elváltozás előzhető meg.


A fogpótlás előtti konzultáció

A fogpótlás készítését minden esetben személyes konzultáció előzi meg. A fogorvos megvizsgálja a fogsort és viziográfos röntgenfelvételt készít a szomszédos pillérfogakról is.

A konzultáción elmagyarázza a kezelés menetét, az érzéstelenítés módját, a fogpótlás elkészítésének teljes idejét, a kezelés utáni teendőket és természetesen a kockázatokról is szó esik. Amennyiben fogpótlás készítése indokolt, speciális fogászati fémallergia vizsgálat is készül. Az első konzultáció ingyenes.


Koronák, hidak készítésének menete

A kezelés első lépéseként tanulmányi lenyomat készül a fogakról, hogy rögzítsük a kiinduló fázist. Ez különösen fontos lépés, ugyanis az archoz megfelelő fogak illenek, a fogtechnikus pedig az előkészített fogról készült lenyomatból dolgozik, amelyhez arc nem társul. Így a tökéletes fogpótlás elkészítéséhez a tanulmányi lenyomat elengedhetetlen.

A pótlás készítése előtt szükség lehet kiegészítő kezelésekre, pl. gyökérkezelés, csapos felépítés, fog kiépítése a koronacsonk alá stb. Ha ezek rendben vannak a csiszolással folytatódhat a beavatkozás.

A csiszolás előtt 2%-os Lidocain injekcióval érzésteleníti a fogorvos a fog területét, majd egy fúró segítségével sima felületet alakít ki, amelyre rá lehet építeni a koronát. Az íny és a fogak közé vékony fonal kerül, majd új lenyomat készül, amelyből a fogtechnikus látni fogja, mennyi lett lecsiszolva a fogból.

Szükség esetén a fogorvos ideiglenes koronát tesz a fogra, hogy védje az érzékenységtől, és megakadályozza az elvándorlást. Ez készülhet a rendelőben vagy másnapra elkészíti a fogtechnikus. Természetesen ez utóbbi esztétikusabb és tartósabb is.

Maga a korona elkészítése több lépésben történik, és minden egyes fázis próbája a rendelőben történik, hogy a fogpótlás teljesen olyan legyen, mint amilyen az eredeti fog volt. Először a korona illetve a híd fémvázát próbáljuk, ezt a követően a két rétegben felrakott matt, fény nélküli kerámiát, ekkor még lehet változtatni a színen és a formán. Végül felkerül az utolsó réteg is, amelyet kezdetben csak ideiglenesen, és ha teljesen hozzászokott az új foghoz, akkor véglegesen is rögzítünk.

A WABI Fogászati Klinikán az esetek 90%-ban porcelán koronákat készítünk, amelyek a látható felületeken fehérek. A nem látható részeken és az íny közelében keskeny fém szegély biztosítja, hogy vékonyabb legyen a korona széli része, és ne irritálja az ínyt. A fém rész ezüst vagy arany ötvözetből készülhet, ez utóbbi természetesebb, de sajnos drágább is. Allergia esetén viszont a fogtechnikus bármilyen ötvözetből elkészíti a pótlást.

A műanyag koronát nem szoktuk javasolni, mert kevésbé esztétikus, hamarabb elszíneződik, jobban kopik és gyakrabban jelentkezik mellette ínygyulladás, mivel vastagabb az íny közeli széle. A koronák elkészítési ideje 1-2 hét.


A kezelés utáni teendők

A fogpótlás felhelyezését követően a korábbi életvitel folytatható.

A koronák átlagos élettartama 8-10 év, amely a helyes fogmosási módszerrel növelhető. A koronák között ajánlott a fogselyem használata, a hídtestek között pedig fogköz tisztító kefével lehet a fogkefe számára elérhetetlen részeket tisztán tartani.

A korai felismeréssel és kezeléssel a fogak jó eséllyel megmenthetők, ezért ellenőriztesse legalább évente egyszer fogai állapotát!


A fogpótlás kockázatai

A fogpótlás készítése a legtöbbször nem jár kellemetlen kockázatokkal, de mint minden beavatkozásnak, ennek is lehetnek szövődményei. Ha túl magas a korona vagy a híd, az állkapocsízületi fájdalmat, ráharapási érzékenységet okozhat, amelynek következtében túlterhelődhetnek a fogak. A kezelés előtt nem gyökérkezelt fogak elhalhatnak a pótlás alatt, ha a csiszolás során túl sok foganyag került eltávolításra, ezért az első fogakat és a kisőrlőket a legtöbb esetben gyökérkezeljük a híd készítése előtt. Fémallergia esetén súlyos ínygyulladás léphet fel, ezért nagyobb pótlások előtt mindenképpen ajánlott speciális fogászati fémallergia vizsgálat elvégzése.


Garancia

A WABI Fogászati Klinikán csak kiváló minőségű anyagokkal dolgozunk, amelyekre garanciát is vállalunk.


Nyerje vissza csábító mosolyát
a WABI Fogászati Klinikán!
Kérjen időpontot ingyenes konzultációra!

Kezelések árai

Biometálkerámia korona (nikkelmentes)
280 EUR-tól
Cirkonkerámia korona
420 EUR-tól
Aranykerámia korona
280 EUR + arany
Korona implantátumra (anyagától függően)
320-490 EUR
Teleszkóp korona (nikkelmentes fém)
600 EUR
Teleszkóp korona (arany)
600 EUR + arany
Kerámia korona (Procera)
450 EUR
Ideiglegenes korona
40-100 EUR
Cirkonkorona (Prettau)
450 EUR

A Wabinál ezt is megtalálja

Válassza ki az Önnek megfelelő szolgáltatást és bővebb információkért kattintson a képre!

Rólunk mondták

Gyönyörű volt az egész összhatás. A külalak, a tisztaság, a környezet. A személyzet nagyon udvarias, segítőkész, mosolygós... Csupa apró kis finomság, amin sok minden múlik. Minden fantasztikus volt! Csak ajanlani fogom, és ha Sopron, akkor Wabi Hotel!

Dóra Budapest

A Wabira mindig egy teljes napot szánok. Bécsben nagyon vegyes pedikűrös élményeim voltak, de a Wabiban kitűnő ez a szolgáltatás. A manikűrben és a kozmetikában is csak jó tapasztalatom volt. A masszázs is nagyon jó, mindig ugyanarra a masszázsra megyek. Amíg én szépülők a férjem wellnessezik.

Christina L. Bécs

Kedves Wabi Team! 2 hete voltunk Dr. Lorandnál kezelésen és nagyon hálásak vagyunk. Soha nem találkoztunk még ilyen kedves fogorvossal, aki ennyire jól bánik a betegekkel. Az eredmény pedig fájdalommentes és fantasztikus. Novemberben megyünk ismét, akkor más szolgáltatásokat is ki fogunk próbálni.

Lukas Vavra Bécs
Garancia

Garancia

Az alapanyagokra és kollégáink munkájára garanciát vállalunk.

Tovább
Kérdése van?

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tovább
Így jut el hozzánk

Így jut el hozzánk

Így jut el a legegyszerűbben a WABI Beauty Centerbe.

Tovább
Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel a hírlevélre az újdonságokért és akciókért.

Tovább

Hírlevél feliratkozás

messages.Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesíthessük ajánlatainkról, akcióinkról.

[X]