Menü
hu
Időpont igénylés Szobafoglalás 0
HU DE

Fogászat

Fogszabályozás

A szabálytalan fogazat kialakulása a legtöbbször mechanikai ráhatásra, genetikailag öröklött vagy anatómiai okokra vezethető vissza. Az ezt korrigáló fogszabályozó viselése viszont nem csak esztétikai, hanem egészségügyi kérdés is. Segítségével nemcsak rendezettebbé válik a fogsor, de a szabályosan elhelyezkedő fogak között nehezebben telepszenek meg a baktériumok, ritkábban kezdődik fogszuvasodás vagy alakul ki egyéb fogágybetegség.


A megoldást jelentő fogszabályozó sokáig cikinek számított, a technika fejlődésével azonban mára változott a megítélése, és a gyerekek mellett egyre több felnőttön is látni. Hiszen a fogszabályozóval akár láthatatlanul is korrigálható a szabálytalan fogsor.


A fogszabályozással

  • megnövelheti fogai élettartamát,
  • megelőzheti a fogszuvasodást,
  • megakadályozhatja számos fogágybetegség kialakulását,
  • fogsora rendezetté válik,
  • megjelenése esztétikusabb lesz,
  • újra bátran mosolyoghat,
  • magabiztosabbnak érezheti magát, önbizalma megnő.

Kinek ajánljuk?

A fogszabályozást Önnek ajánljuk, ha szabálytalannak látja fogsorát, és ez hatással van önbecsülésére is, valamint ha sokáig szeretné megőrizni fogai egészségét, és elkerülné a különböző fogászati beavatkozásokat.

Kisgyerekek esetében érdemes a fogszabályozást minél előbb, akár 8-10 éves korban elkezdeni, de a kezelésre akár 50 éves kor felett is sor kerülhet.


Fogszabályozás előtti konzultáció

A fogszabályozást minden esetben személyes konzultáció előzi meg, ahol a fogszabályozó szakorvos megvizsgálja a fogsort és röntgenfelvételt készít róla. Ez alapján lehet majd kiválasztani az Ön elképzeléseinek és a lehetőségeknek is megfelelő fogszabályozót.

A konzultáció során a fogszabályozó szakorvos részletesen elmondja a kezelés menetét, a várható eredményeket, a kezelés utáni teendőket, a szerkezet és a fogak helyes ápolásának módját, valamint a kockázatokról is szó esik. Az első vizsgálat ingyenes.


A fogszabályozás menete

A fogszabályozás első lépése a lenyomatvétel és az orvosi célú fotók elkészítése, amelyek alapján a fogszabályozó szakorvos pontos, személyre szabott tervet tud készíteni.

Ezt követő alkalommal történik a megfelelő fogszabályozó kiválasztása, amellyel megvalósítható az elképzelt eredmény, megfelel az Ön esztétikai elvárásainak, anyagilag és időben is vállalható. Napjainkban már számos fogszabályozó közül választhat, a színes és a szinte láthatatlan típus is elérhető, hiszen fontos, hogy Ön a viselése közben is jól érezze magát.

Ha megtörtént a fogszabályozó kiválasztása, azt a szakorvos elkészítteti Önnek, majd a következő alkalommal behelyezi azt.
A fogszabályozó viselésének hossza minden esetben egyedi, ezt a konzultáció során beszélheti meg fogorvosával.


A kezelés utáni teendők

A fogszabályozó felhelyezését követően a fogorvos pontosan megmutatja a helyes fogápolás menetét, hiszen a fogszabályozó viselésével még fontosabb a gondos fogápolás. A készülék tisztításához speciális, ún. ortho fogkefét kell választani, a fogak között fogköztisztító fogkefe és fogselyem használata is javasolt. Az alapos fogápolással elkerülhető a fájdalmas fogínygyulladás és fogszuvasodás, amely ráadásul a fogszabályozást is meghosszabbíthatja.
Havonta kontrollvizsgálat javasolt, ahol a fogszabályozó szakorvos ellenőrzi a készülék állapotát, és szükség esetén állít rajta.


A fogszabályozás kockázatai

A fogszabályozás során fellépő szövődmények rendkívül ritkák, de mint minden kezelésnek, a fogszabályozásnak is lehetnek kockázatai. A készülék viselése alatt, a nehezebb tisztíthatóság miatt a fogak jobban ki vannak téve a fogszuvasodás veszélyének, ezért különösen fontos a helyes, alapos és lelkiismeretes fogápolás.

A fogszabályozás alatt átmeneti fájdalom felléphet, meglazulhatnak a fogak, amelyek a kezelés végén általában újra stabilak lesznek. Nagyon ritka esetben azonban továbbra is instabilak maradhatnak. Felléphet kisebb vagy közepes gyökérfelszívódás. Előfordulhat, hogy az állkapocs nem alkalmazkodik az új helyzethez, és ízületi fájdalom, kattogás jelentkezhet.


Garancia

A WABI Fogászati Klinikán csak kiváló minőségű anyagokkal dolgozunk, amelyekre garanciát is vállalunk.


A gyönyörű és szabályos fogsor nem csak a sztárok kiváltsága,
a WABI Fogászati Klinikán Önnek is elérhető!
Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Kezelések árai

Fogszabályozás (állcsontonként)
1200 EUR-tól
Clear Aligner láthatatlan fogszabályozó
1500 EUR-tól

A Wabinál ezt is megtalálja

Válassza ki az Önnek megfelelő szolgáltatást és bővebb információkért kattintson a képre!

Rólunk mondták

Gyönyörű volt az egész összhatás. A külalak, a tisztaság, a környezet. A személyzet nagyon udvarias, segítőkész, mosolygós... Csupa apró kis finomság, amin sok minden múlik. Minden fantasztikus volt! Csak ajanlani fogom, és ha Sopron, akkor Wabi Hotel!

Dóra Budapest

A Wabira mindig egy teljes napot szánok. Bécsben nagyon vegyes pedikűrös élményeim voltak, de a Wabiban kitűnő ez a szolgáltatás. A manikűrben és a kozmetikában is csak jó tapasztalatom volt. A masszázs is nagyon jó, mindig ugyanarra a masszázsra megyek. Amíg én szépülők a férjem wellnessezik.

Christina L. Bécs

Kedves Wabi Team! 2 hete voltunk kezelésen és nagyon hálásak vagyunk. Soha nem találkoztunk még ilyen kedves fogászati csapattal, aki ennyire jól bánik a betegekkel. Az eredmény pedig fájdalommentes és fantasztikus. Hamarosan megyünk ismét, akkor más szolgáltatásokat is ki fogunk próbálni.

Lukas Vavra Bécs

Dr. Görcsi Jánosnál voltam orrkorrekciós műtéten. A Doktor Úr és csapata nagyon hozzáértő tanácsokkal látott el, és a műtét után az orrom optimális és harmonikusan illeszkedik az arcvonásaimhoz. A klinika nagyon higiénikus és a személyzet nagyon szívélyes. Szuper elégedett vagyok az eredményemmel, és mindenkinek csak ajánlani tudom a WABI plasztikai sebészetét.

Michaela Bécs

Évek óta rendszeresen járok a Wabiba, és mindig teljesen kipihentnek érzem magam, és szívélyesen törődnek velem. Az alkalmazottak mind nagyon kedvesek és barátságosak! Mindig kapok masszázst, megcsinálják a körmöm, hajat vágatok/festetek, különféle kozmetikai kezeléseket, szempillát hosszabbíttatok... Nem számít, mit csináltam, mindig minden nagyszerű! Ezért továbbra is hűséges kliens maradok! Köszönet mindenért :)

Barbara Fabian Bécs
Garancia

Garancia

Az alapanyagokra és kollégáink munkájára garanciát vállalunk.

Tovább
Kérdése van?

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tovább
Így jut el hozzánk

Így jut el hozzánk

Így jut el a legegyszerűbben a WABI Beauty Centerbe.

Tovább
Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel a hírlevélre az újdonságokért és akciókért.

Tovább

Hírlevél feliratkozás

messages.Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesíthessük ajánlatainkról, akcióinkról.

[X]