Menü
hu
Időpont igénylés Szobafoglalás 0
HU | DE

Fogászat

Fogpótlás implantátummal

A kor előrehaladtával mind gyakoribb az öröklött okok, baleset vagy előrehaladott szuvasodás miatti egy vagy több fog elvesztése. A hiányzó fogak pótlására esztétikus és modern megoldás a fogbeültetés vagy fogimplantátum.


A fogpótlással

  • megjelenése esztétikusabb lesz,
  • az egészséges fogak lecsiszolása nélkül pótolható a hiányzó fog,
  • új foga stabil, esztétikus és minőségi lesz,
  • tartós, akár élethosszig tartó eredmény érhető el,
  • újra bátran mosolyoghat,
  • önbizalma megnő, jobban érzi majd magát a bőrében.

Kinek ajánljuk?

Az implantátummal történő fogbeültetést Önnek ajánljuk, ha elveszített foga(i)t egy modern, minőségi és esztétikus megoldással szeretné pótolni. Az implantátumnak köszönhetően az egészséges fogak lecsiszolása nélkül nyerheti vissza esztétikus fogsorát, ezzel együtt önbizalmát, és újra bátran mosolyoghat.

Az implantáció kiválóan alkalmazható több fog szuvasodás miatti eltávolítása vagy fogínysorvadás következtében kialakult foghiány pótlására, és teljes fogatlanság esetén több, vagy egymástól független fogak pótlására is, amelyeken a kivehető protézis rögzülhet.
Az implantáció csak 16 éves kor felett végezhető, amikor az állcsont fejlődése befejeződött.


Fogpótlás előtti konzultáció

Az implantálást minden esetben személyes konzultáció előzi meg. A fogorvos alaposan megvizsgálja a fogakat, viziográfos röntgenfelvételt készít, amely alapján felvázolja a szükséges kezeléseket. A konzultáció alatt lehetőség nyílik megismerni az elérhető esztétikai eredményt, a beavatkozás menetét, az egyes fázisait, az érzéstelenítés módját, a kezelés utáni teendőket és természetesen a kockázatokról is szó esik. Az első vizsgálat díjmentes.

Az első kezelés előtt mindenképpen ajánlott enni, mert az érzéstelenítő injekció miatt legalább 3-4 óráig, amíg a zsibbadás tart, nem lehet majd étkezni.


Az implantációkészítés menete

A kezelés első lépéseként a fogorvos felveszi a teljes fogstátuszt, amely alapján kialakítja a beavatkozás ütemtervét, meghatározza az implantátum tervezett helyét, és tanulmányi lenyomatot készít mindkét állcsontról. Ha az implantáláshoz fogeltávolításra is sor került, akkor a műtéti területnek csontosodnia kell, ami kb. 6-8 hónap, és csak ezt követően helyezhető be az implantátum.

Ha a terület megfelelően elő van készítve az implantátum kialakításához, akkor a fogorvos 2%-os Lidocain injekcióval érzésteleníti a fog környékét, majd lefejti az ínyt a csontról és egy speciális fúró segítségével menetet fúr bele. Ebbe a menetbe csavarozza be a titán alapanyagú implantátumot, ami az új fog gyökerének tekinthető. Végül a sebet varratokkal zárja le.

A csontba helyezett csavar 4-6 hónapig gyógyul. Ez idő alatt a titán csavar és a csontszövet között csontosodási folyamat megy végbe, és az implantátum szinte beépül a csontba. A gyógyulási folyamatban a csavar még nem terhelhető, ezért ekkor ideiglenes protézis vagy híd készül a fog pótlására.

Amikor a csavar már biztosan rögzült az állcsontban, akkor egy újabb műtéttel a fogorvos feltárja a csavart, és egy kis fejet csavaroz bele, amely már kiemelkedik az ínyszövetből. A gyógyulási csavarral további 2-3 napig gyógyul az íny, ezt követően a fogorvos becsavarozza a végleges fejrészt, a lenyomat alapján pedig a fogtechnikus elkészíti a végleges pótlást.


A kezelés utáni teendők

A műtét után pár óráig kisebb, szivárgó vérzés előfordulhat. A következő napon puha fogkefével már meg lehet mosni a sebet, és ajánlott Clorhexamed fertőtlenítővel naponta 2-3 alkalommal öblögetni. Tilos a területet borogatni, kívülről azonban lehet jegelni, naponta akár 5-6 alkalommal is. A jelentkező fájdalom hagyományos fájdalomcsillapítókkal enyhíthető, illetve szükség esetén a fogorvos által felírt antibiotikumot is szedni kell. A varratok eltávolítás az 5-7. napon történik, de bármilyen probléma esetén azonnal forduljon fogorvosához.

A korai felismeréssel és kezeléssel a fogak jó eséllyel megmenthetők, ezért ellenőriztesse legalább évente egyszer fogai állapotát!


Az implantáció kockázatai

Az implantátum beültetését követően rendkívül ritkák a szövődmények, és ugyan a kezelések közel 95-99%-a sikeres, mint minden beavatkozásnak, ennek is lehetnek kockázatai.

Bizonyos csontosodási zavarok miatt előfordulhat, hogy nem minden implantátum tud beépülni a csontba. A műtét után pedig a szájsebészeti műtéteknél is előforduló szövődmények jelentkezhetnek, pl. duzzanat, érzékenység és fájdalom.

Az implantátum sikerességét befolyásolja az ínyszegélynél található csavarok széleinek ápolása, ugyanis, ha az implantátum mellett fertőzés jut a csontba, akkor gyulladás keletkezhet, és az implantátum kilazulhat, vagy akár ki is eshet.


Garancia

A WABI Fogászati Klinikán csak kiváló minőségű anyagokkal dolgozunk, amelyekre garanciát is vállalunk.


Nyerje vissza megnyerő mosolyát
a WABI Fogászati Klinikán!
Kérjen időpontot ingyenes vizsgálatra!

Kezelések árai

Nobel Replace CC
950 EUR
Nobel Active
1150 EUR
Alpha Bio
750 EUR
Implantátum felépítmény
250 EUR-tól
Nobel Parallel
950 EUR
Implantációs tervező sablon
150-500 EUR
All-on-4 fix fogpótlás (ideiglenes)
1500 EUR-tól
All-on-4 fix fogpótlás (végleges)
5800 EUR-tól
Műtéti csomag
70 EUR-tól
Nobel Biocare implantátum - All-on-4

Teljes fogsor csupán 4 implantátummal.

A Wabinál ezt is megtalálja

Válassza ki az Önnek megfelelő szolgáltatást és bővebb információkért kattintson a képre!

Rólunk mondták

Gyönyörű volt az egész összhatás. A külalak, a tisztaság, a környezet. A személyzet nagyon udvarias, segítőkész, mosolygós... Csupa apró kis finomság, amin sok minden múlik. Minden fantasztikus volt! Csak ajanlani fogom, és ha Sopron, akkor Wabi Hotel!

Dóra Budapest

A Wabira mindig egy teljes napot szánok. Bécsben nagyon vegyes pedikűrös élményeim voltak, de a Wabiban kitűnő ez a szolgáltatás. A manikűrben és a kozmetikában is csak jó tapasztalatom volt. A masszázs is nagyon jó, mindig ugyanarra a masszázsra megyek. Amíg én szépülők a férjem wellnessezik.

Christina L. Bécs

Kedves Wabi Team! 2 hete voltunk Dr. Lorandnál kezelésen és nagyon hálásak vagyunk. Soha nem találkoztunk még ilyen kedves fogorvossal, aki ennyire jól bánik a betegekkel. Az eredmény pedig fájdalommentes és fantasztikus. Novemberben megyünk ismét, akkor más szolgáltatásokat is ki fogunk próbálni.

Lukas Vavra Bécs
Garancia

Garancia

Az alapanyagokra és kollégáink munkájára garanciát vállalunk.

Tovább
Kérdése van?

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tovább
Így jut el hozzánk

Így jut el hozzánk

Így jut el a legegyszerűbben a WABI Beauty Centerbe.

Tovább
Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel a hírlevélre az újdonságokért és akciókért.

Tovább

Hírlevél feliratkozás

messages.Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesíthessük ajánlatainkról, akcióinkról.

[X]