Kedves Kicsik!

Lássuk, miért olyan fontosak a fogak!

Először is, a fogak segítenek nekünk enni. Amikor finom falatokat eszünk, a fogaink segítenek szétzúzni az ételeket, hogy könnyebben lenyelhessük és a testünk energiához juthasson belőlük. Tehát fontos, hogy egészségesek legyenek, hogy jól tudjunk enni és nőni.

Másodszor, a fogak segítenek nekünk mosolyogni és beszélni. Gondoljátok csak el, milyen jó érzés, amikor mosolygunk, és az emberek visszamosolyognak nekünk! Az is nagyon fontos, hogy jól tudjunk beszélni, és a fogaink ebben is segítenek nekünk.

De hogyan vigyázhatunk a fogainkra?

1. Mindig mossuk meg a fogainkat! Ez azt jelenti, hogy reggel és este is le kell mosnunk a fogainkat fogkefével és fogkrémmel. Ne felejtsük el a fogaink hátoldalát és a nyelvünket sem!

2. Kerüljük a sok cukros ételt és italt! A cukor sajnos károsíthatja a fogainkat, ezért jobb, ha mérsékeljük az ilyen finomságok fogyasztását.

3. Látogassunk el rendszeresen a fogorvoshoz! A fogorvos segít nekünk ellenőrizni a fogainkat, és ha kell, tisztítja vagy javítja is azokat.

Ha ezekre odafigyelünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a fogaink mindig egészségesek és erősek maradnak!

Ne felejtsétek, a fogorvosok barátok, akik segítenek nekünk gondoskodni a fogainkról. Ne féljetek tőlük, és mindig meséljetek nekik, ha bármi furcsaságot észleltek a fogaitoknál.

Remélem, hogy hasznosnak találtátok ezt a kis beszélgetést, és hogy továbbra is vigyázni fogtok a fogaitokra!

Mosolyogjatok sokat és legyetek egészségesek!

Szeretettel:

Wabi Beauty Center fogorvosai és fogászati asszisztensei


UI.: Ha szeretnétek, hogy fogorvosunk ellátogasson intézményetekbe, keressétek bátran Klinikánk vezetőjét, Máté Mártát (mate.marta@wabi.hu vagy +36 70 397 7804 számon)