Nehéz ugyanakkor jó szállást találni a városban, hiszen mindegyik hotelnek megvan a maga törzsközönsége. A modern, letisztult stílust, igényes és minőségi kiszolgálást kedvelők azonban sokszor bajban vannak, ha soproni hotelt kell választaniuk. De csak amíg nem pillantják meg a Wabi hotel szobáit és környezetét.

Ha soproni hotel, akkor Wabi

A 2005-ben épült hatalmas épületkomplexum az európai elvárásokhoz és igényekhez igazodik. Amerre nézünk minőségi bútorok és berendezések, igényes környezet, béke, nyugalom és harmónia. A 2015-ben felújított szobákban a harmonikus földszínek dominálnak. A hatalmas teraszokról csodás kilátás nyílik a környező erdőre, Sopron városára és a Schneebergre havas lejtőire.

A szobákban zuhanyzó, hajszárító, kábeltelevízió, telefon, rádió, szobaszéf, légkondicionáló és persze ingyenes WIFI szolgálja a vendégek kényelmét. Sőt, a pároknak extra romantikus szobák is várják, ahol kényelmes kád, meghitt fények és lágy zene teremt romantikus hangulatot. Nincs ennél idillibb helyszín egy évforduló megünnepléséhez vagy egy romantikus hétvége eltöltéséhez!

A Wabi hotel soproni városlátogatásunk ideális kiindulópontja lehet, hiszen innen könnyedén megközelíthető a belváros, percek alatt kiérhetünk a szomszédos Ausztriába, izgalmas kirándulásokat szervezhetünk, egy fárasztó nap végén pedig a Wabi hotel kényelmes és minden igényt kielégítő wellness részlegében pihenhetünk. Remek érzés merülni egyet a hűsítő medencében, gyönyörködni a környező tájban a napozóteraszról, élvezni a jakuzzi simogatását, relaxálni a szaunában vagy éppen lazulni a Wabi hotel 27-féle masszázsának egyikét élvezve.
De nézzük, mit nem szabad kihagyni, ha Sopronba érkezünk!

5+1 legnépszerűbb látnivaló Sopronban

Tűztorony

A Tűztorony az első, amint minden Sopronba látogatónak látnia kell. A város jelképe és az 1921-es népszavazás emlékére épített Hűségkapu a városlátogatás kiindulópontja. Érdemes a toronyba is felmenni, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra, a Lővérekre és a környező falvakra. Ne hagyjuk ki a Tűztorony esti látványát sem, ilyenkor csodaszép színek burkolják fénybe Sopron nevezetességét.

Fő tér és a belváros

Sopron zárt belvárosát a XIV. században még falak és várárkok vették körül, mai formáját az 1676-os nagy tűzvész után nyerte el. A szűk kis utcák nagyon hangulatosak, mind egy irányba, a Fő térre vezetnek. A tér minden épülete műemlék, tele látnivalóval. Itt található a Városháza, a Tűztorony, a Patika-ház, a Gambrinus-ház, a Kecske-templom, a Kossow-ház, a Vármegyeháza, a Fabricius-ház, a Lackner- vagy Generális-ház, a Stornó-ház, a tér közepén pedig a Szentháromság-szobor.

Deák-tér

A soproni Deák-tér Európa második leghosszabb tere. Érdemes rajta végigsétálni, mert csodás szökőkutak, szobrok, érdekes információs táblák és egy hatalmas játszótérét is helyet kapott.

Petőfi-tér

Ha pedig szökőkút, akkor a Petőfi-teret sem szabad kihagyni. A régi lóúsztató helyén kialakított szökőkút óránként kétszer kezd vidám játékba, a víz mozgásához pedig ismert dallamok szolgáltatják az alapot. A turisták és a helyiek is szívesen töltik itt az idejüket. A Petőfi téren áll a Város színháza, a Petőfi Színház és a Régi Kaszinó épülete is.

Károly-kilátó

Ha kirándulni támad kedvünk, akkor mindenképpen a Lővérek felé vegyük az irányt. A friss levegő, a csodaszép erdő és a környék szinte ontja magából az energiát. Az uszodától lehet felkanyarodni a Károly-kilátó irányába, ahonnan néhány száz forintért gyönyörködhetünk a Hűség városának látványában.

Harrer csokoládéműhely

A pihenésre, élvezetekre vágyóknak irány a Harrer Csokoládéműhely. Az előre leegyeztetett időpontokban betekintést kaphatunk a csokoládégyártás rejtelmeibe, megismerhetjük a legfinomabb kakaóbabfajtákat, és akár a ház összes csokoládéfajtáját végigkóstolhatjuk.

Kedvet kaptál? Foglalj szállást most a Wabi hotelben és irány Sopron!
Időpontot foglalok »