HU DE

Fogászat

Koronák és hidak

Modern világunkban az ép és egészséges fogsor természetes igény. Már egyetlen hiányzó fog is megbontja a fogsor egységét, és számos kellemetlen tünetet, pl. a szomszédos fog dőlését, a szemközti fog kiemelkedését vagy állkapocs-ízületi problémákat is okozhat. Fogpótlásokkal ezek egyszerűen megakadályozhatók. Hiányzó fog esetén híddal pótolható a legegyszerűbben a hézag, a törékeny, gyökérkezelt fog pedig koronával erősíthető meg.


A fogpótlással

  • megjelenése esztétikusabb lesz,
  • fájdalommentesen őrizheti meg fogsora egységét,
  • számos fájdalmas és kellemetlen következményt előzhet meg,
  • rágóereje ismét tökéletes lesz,
  • újra bátran mosolyoghat.

Kinek ajánljuk?

A fogpótlást Önnek ajánljuk, ha szeretné megőrizni a gyökérkezelés miatt szárazzá és törékennyé vált foga épségét, vagy hiányzó fogát szeretné pótoltatni. A korai kezeléssel helyreállítható a fogsor egysége, és számos kellemetlen elváltozás előzhető meg.


A fogpótlás előtti konzultáció

A fogpótlás készítését minden esetben személyes konzultáció előzi meg. A fogorvos megvizsgálja a fogsort és viziográfos röntgenfelvételt készít a szomszédos pillérfogakról is.

A konzultáción elmagyarázza a kezelés menetét, az érzéstelenítés módját, a fogpótlás elkészítésének teljes idejét, a kezelés utáni teendőket és természetesen a kockázatokról is szó esik. Amennyiben fogpótlás készítése indokolt, speciális fogászati fémallergia vizsgálat is készül. Az első konzultáció ingyenes.


Koronák, hidak készítésének menete

A kezelés első lépéseként tanulmányi lenyomat készül a fogakról, hogy rögzítsük a kiinduló fázist. Ez különösen fontos lépés, ugyanis az archoz megfelelő fogak illenek, a fogtechnikus pedig az előkészített fogról készült lenyomatból dolgozik, amelyhez arc nem társul. Így a tökéletes fogpótlás elkészítéséhez a tanulmányi lenyomat elengedhetetlen.

A pótlás készítése előtt szükség lehet kiegészítő kezelésekre, pl. gyökérkezelés, csapos felépítés, fog kiépítése a koronacsonk alá stb. Ha ezek rendben vannak a csiszolással folytatódhat a beavatkozás.

A csiszolás előtt 2%-os Lidocain injekcióval érzésteleníti a fogorvos a fog területét, majd egy fúró segítségével sima felületet alakít ki, amelyre rá lehet építeni a koronát. Az íny és a fogak közé vékony fonal kerül, majd új lenyomat készül, amelyből a fogtechnikus látni fogja, mennyi lett lecsiszolva a fogból.

Szükség esetén a fogorvos ideiglenes koronát tesz a fogra, hogy védje az érzékenységtől, és megakadályozza az elvándorlást. Ez készülhet a rendelőben vagy másnapra elkészíti a fogtechnikus. Természetesen ez utóbbi esztétikusabb és tartósabb is.

Maga a korona elkészítése több lépésben történik, és minden egyes fázis próbája a rendelőben történik, hogy a fogpótlás teljesen olyan legyen, mint amilyen az eredeti fog volt. Először a korona illetve a híd fémvázát próbáljuk, ezt a követően a két rétegben felrakott matt, fény nélküli kerámiát, ekkor még lehet változtatni a színen és a formán. Végül felkerül az utolsó réteg is, amelyet kezdetben csak ideiglenesen, és ha teljesen hozzászokott az új foghoz, akkor véglegesen is rögzítünk.

A WABI Fogászati Klinikán az esetek 90%-ban porcelán koronákat készítünk, amelyek a látható felületeken fehérek. A nem látható részeken és az íny közelében keskeny fém szegély biztosítja, hogy vékonyabb legyen a korona széli része, és ne irritálja az ínyt. A fém rész ezüst vagy arany ötvözetből készülhet, ez utóbbi természetesebb, de sajnos drágább is. Allergia esetén viszont a fogtechnikus bármilyen ötvözetből elkészíti a pótlást.

A műanyag koronát nem szoktuk javasolni, mert kevésbé esztétikus, hamarabb elszíneződik, jobban kopik és gyakrabban jelentkezik mellette ínygyulladás, mivel vastagabb az íny közeli széle. A koronák elkészítési ideje 1-2 hét.


A kezelés utáni teendők

A fogpótlás felhelyezését követően a korábbi életvitel folytatható.

A koronák átlagos élettartama 8-10 év, amely a helyes fogmosási módszerrel növelhető. A koronák között ajánlott a fogselyem használata, a hídtestek között pedig fogköz tisztító kefével lehet a fogkefe számára elérhetetlen részeket tisztán tartani.

A korai felismeréssel és kezeléssel a fogak jó eséllyel megmenthetők, ezért ellenőriztesse legalább évente egyszer fogai állapotát!


A fogpótlás kockázatai

A fogpótlás készítése a legtöbbször nem jár kellemetlen kockázatokkal, de mint minden beavatkozásnak, ennek is lehetnek szövődményei. Ha túl magas a korona vagy a híd, az állkapocsízületi fájdalmat, ráharapási érzékenységet okozhat, amelynek következtében túlterhelődhetnek a fogak. A kezelés előtt nem gyökérkezelt fogak elhalhatnak a pótlás alatt, ha a csiszolás során túl sok foganyag került eltávolításra, ezért az első fogakat és a kisőrlőket a legtöbb esetben gyökérkezeljük a híd készítése előtt. Fémallergia esetén súlyos ínygyulladás léphet fel, ezért nagyobb pótlások előtt mindenképpen ajánlott speciális fogászati fémallergia vizsgálat elvégzése.


Garancia

A WABI Fogászati Klinikán csak kiváló minőségű anyagokkal dolgozunk, amelyekre garanciát is vállalunk.


Nyerje vissza csábító mosolyát
a WABI Fogászati Klinikán!
Kérjen időpontot ingyenes konzultációra!

Kezelések árai

Biometálkerámia korona (nikkelmentes)
240 EUR
Cirkonkerámia korona
370 EUR
Aranykerámia korona
240 EUR + arany
Korona implantátumra (anyagától függõen)
270-480 EUR
Teleszkóp korona (nikkelmentes fém)
300 EUR
Teleszkóp korona (arany)
300 EUR + arany
Kerámia korona (Procera)
450 EUR
Ideiglegenes korona
20-40 EUR

További kezeléseink

Tudjon meg többet a Wabi Fogászat kezeléseiről.

Esztétikai fogászat

Esztétikai fogászat

Szebb, fehérebb és csillogóbb fogak, akár már egyetlen óra alatt is

Fogprotézis

Fogprotézis

Protézissel fogsora újra esztétikus, stabil és kényelmes lesz.

Fogszabályozás

Fogszabályozás

A fogszabályozóval akár láthatatlanul is korrigálható a szabálytalan fogsor.

Fogpótlás implantátummal

Fogpótlás implantátummal

Esztétikus, modern és tartós megoldás a hiányzó fogak pótlására.

A Wabinál ezt is megtalálja

Válassza ki az Önnek megfelelő szolgáltatást és bővebb információkért kattintson a képre!

Garancia

Garancia

Az alapanyagokra és kollégáink munkájára garanciát vállalunk.

Tovább
Kérdése van?

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tovább
Így jut el hozzánk

Így jut el hozzánk

Így jut el a legegyszerűbben a WABI Beauty Centerbe.

Tovább
Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel a hírlevélre az újdonságokért és akciókért.

Tovább

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesíthessük ajánlatainkról, akcióinkról.

[X]

Adatok megadása